Zelf balancerende rolschaatsen

P E R S B E R I C H T 18-8-18

Zelf balancerende rolschaatsen komen eraan

LELYSTAD – Het is nog heel even wachten, maar dan zijn ze ook in Nederland – via Jaco Langeveld in Lelystad – gewoon te koop: de Drift W1 e-Skates van Segway. Hippe zelf balancerende rolschaatsen die jou elektrisch voortbewegen.

Zelf balancerende rolschaatsenDeze nieuwste gadget van Segway wordt op 30 augustus, tijdens de IFA 2018 in Berlijn, voor het eerst op het Europese continent gepresenteerd. De elektrische zelf balancerende rolschaatsen kregen de naam ‘Segway Drift W1 e-Skates’ mee. Enige weken na deze beurs zullen deze skates ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Het is dus nog heel even wachten voordat je deze bijzonder rolschaatsen in het straatbeeld zult zien verschijnen.

Cool en elegant

In ieder geval staat één ding als een paal boven water: de Segway Drift W1 zelfbalancerende e-Skates zijn modieus, cool en elegant, maar vooral: een gadget die je wilt hebben om op straat de blits mee te maken. Ze wegen slechts 3,5 kilo per stuk en zijn dus eenvoudig mee te nemen. Maar natuurlijk ga je liever rijden in plaats van met je skates onder de arm lopen! Stap erop en je staat meteen in balans. Vooruitkomen, stoppen en sturen doe je, net als alle coole gadgets van Segway, gewoon met je lichaam. Deze techniek is vergelijkbaar met die van de Segway hoverboards, die al op de markt zijn verschenen en een steeds grotere rage worden.

Pret

Segway heeft al een mooie teaservideo gemaakt en verwacht veel belangstelling voor deze nieuwe gadget. De prijs is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar dat mag de pret niet drukken. Voor 399 euro ben je de eigenaar van deze coole skates. Overigens zijn de skates met deze verwachte verkoopprijs aanmerkelijk goedkoper dan de vergelijkbare InMotion Hovershoes die voor 499 dollar in de VS te koop zijn.

Na het opladen van de skates kun je naar verwachting 45 minuten ongestoord met de skates rijden. De rolschaatsen hebben een maximumsnelheid van 12 kilometer per uur. Fietsen gaat dus zeker sneller, maar is natuurlijk lang zo bijzonder niet…
Voor meer informatie en het prachtige filmpje, kijk op: https://ninebotflevoland.nl/product/drift-w1-e-skates/