nu een Ninebot bij Segway Elite

Waarom zou ik nu (g)een Ninebot kopen?

Ninebot bij Segway Elite

Een ‘Ninebot bij Segway Elite +’ kopen doe je in een handomdraai. Even naar een webshop, het product aanklikken, betalen. Dan een paar dagen wachten totdat mijnheer de pakketbezorger komt aanbellen om de ‘Ninebot bij Segway Elite +’ af te leveren.
Gefeliciteerd met de aanschaf van deze prachtige machine!

Zo simpel is hetNinebot bij Segway Elite 

Jazeker, zo simpel is het. En dan?

Je moet deze machine nog wel even in elkaar zetten. Dat doe je niet even in een paar minuten. De banden moeten nog opgepompt worden. O jee, de wielen moeten er eerst vanaf, omdat het ventiel aan de binnenkant van het wiel zit. Oppompen doe je niet even snel als bij een fiets. Bovendien, hoeveel lucht moet er in die banden?

OK, dit zal allemaal uiteindelijk best lukken. Echt moeilijk is het in elkaar zetten nou ook weer niet. Maar het moet wel even gebeuren.

Leren rijden op een Ninebot.

En dan komt weer die vraag boven drijven. En dan?
Je zult de stoute schoenen aan moeten trekken om op de Ninebot Elite te gaan staan. Maar hoe doe je dat zonder een keer de onderkant van de machine te zien? Dat kan af en toe zeer pijnlijk zijn.

En hoe weet je dat je er goed op staat?

Ben je wel eens met een Segwaytour mee geweest? Dan weet je dat er veel aandacht wordt besteed aan de juiste houding en de bewegingen die je moet maken om vooruit te komen. Maar vooral om te stoppen. Leer je dat verkeerd, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Er is niemand die je op eventuele gevaren wijst. Auto rijden heb je ook moeten leren. Net als fietsen. Van fietsen weet bijna niemand hoe je dat geleerd hebt, omdat je dit meestal op zeer jonge leeftijd leert. Daarna leer je de gevaren van het fietsen door ervaringen. Dit is niet zo erg, omdat dit meestal binnen een beschermde omgeving is geweest. Maar als je voor het eerst op een Segway-achtige machine rijdt, is dat wel even anders.

Gevaarlijke situaties ontwijken,

"<yoastmark

Daarom is een goeie instructie van belang. Hierdoor leer je de Ninebot en de gevaren kennen. Sommigen vinden het wel leuk om iets te doen wat risico’s met zich mee brengt, maar gevaarlijke situaties ontwijken en/of beheren is van essentieel belang.

Zelfs bij mij gaat het niet altijd goed

Ik pak regelmatig een bospad (mountainbike pad). Best spannend om te doen, maar je moet wel zeer geconcentreerd rijden en een helm is dan wel aan te raden. Een keer ben ik er af gewipt en viel ik in een plas met prut. Mijn rechter kant, jas en broek, waren totaal nat en smerig. Ik was minstens een uur rijden van huis. Dat hoort bij het avontuur dat heet Ninebot rijden. Dat ik eraf was gewipt kwam doordat ik met een wiel in de prut reed en het andere op een harde ondergrond. Hierdoor begon het wiel in de prut te tollen en het andere wiel wilde door. Het resultaat was, dat de Ninebot ergens belandde waar ik niet was.

Alleen op geplaveide paden rijden is uiteindelijk wel saai, maar pas wel op: door op ongeplaveide paden te rijden zou er schade aan de Ninebot kunnen ontstaan. Dit heb ik zelf nog niet meegemaakt maar het kan wel.

geen instructiecursus volgen?

Je kan ook besluiten geen instructiecursus te volgen. Dan loop je wel het risico, dat je mooie machine in de kast of de schuur blijft staan roesten. Dit kan zomaar doordat het rijden hierop toch tegenvalt of dat je een keer bent gelanceerd. Bij een instructiecursus worden die risico’s meegenomen, zodat je bij een val niet direct de handdoek in de ring gooit. Mocht de Ninebot toch in de schuur verdwijnen, dan kan het gebeuren dat de batterij te lang leeg staat. Hierdoor kan het zijn dat deze na enige tijd niet meer kan worden opgeladen. Je Ninebot Elite is dan niets meer waard als je uiteindelijk besluit hem te verkopen. Een batterij kost meer dan € 1,100,00.

Youtube filmpjes

In Youtube filmpjes zie je vaak hilarische en pijnlijke valpartijen. Zolang het goed gaat is er echter niets te filmen, de valfilmpjes geven dus een eenzijdig beeld. Ik raad je daarom aan de valfilmpjes niet te serieus te nemen. Het aantal keren dat het wel goed gaat is 100.000 maal groter of zelfs een veelvoud hiervan. Dat wordt niet gefilmd, want dat is niet spannend.

goede service is belangrijk

Het komt er dus op neer, dat je best een Ninebot Elite kan kopen, als je hem maar koopt bij een bedrijf dat ook goede service en, belangrijk, instructie geeft. Hier zijn er niet veel van. Natuurlijk kun je ook een Ninebot Elite bij Bol of andere grote websites kopen. Denk er dan aan dat je daar geen service krijgt, en vooral geen instructie “Hoe te rijden op een Segway / Ninebot”. De service en de instructie kun je wel ergens anders bestellen, maar dat betekent  extra kosten, waardoor je Ninebot Elite onnodig duur wordt.
Ook het in elkaar zetten en banden oppompen, hoort bij een goede service.

Garantie

Ik ken iemand die enkele maanden een Ninebot bij Segway Elite heeft. De batterij was niet goed en veroorzaakte regelmatig een storing. Dit was duidelijk een garantie geval. Doordat hij hem bij ninebotflevoland.nl heeft gekocht, kreeg hij zolang zijn Ninebot weg was, een vervangende machine zolang zijn Ninebot weg was. Deze werd thuisgebracht en weer opgehaald zodra hij de zijne gerepareerd terug had.

Koop je een Ninebot Elite bij ninebotflevoland.nl dan krijg je gratis instructie, gratis een proefrit en gratis een rit bij jou in de buurt. Hierdoor leer je eventuele problemen en knelpunten meteen herkennen, waardoor je in gelijke situaties de meeste hobbels moeiteloos kunt nemen. Zo kun je uiteindelijk veel plezier aan je investering beleven.

Heb je intresse? Kijk even of er een aanbieding is.