Segway Ninebot Elite wetgeving

Segway Ninebot Elite wetgeving

Verkeersregels

Segway Ninebot Elite wetgevingVolgens de wetgeving hoort de de Ninebot Elite tot de  Segway-achtigen,  de Ninebot Elite moet dan ook voorzien zijn van een, door het RDW afgegeven, Vincode deze kan alleen geplaatst worden door die organisatie die het voor een seriekeuring aan het RDW heeft aangeboden. In het geval van Ninebot is dit de  importeur Ninebot, zonder een ingeslagen Vincode mag je niet op de openbare weg rijden.

Ninebot by Segway ONE S2, ONE E+, KickScooter ES1, ES2, ES4, miniPRO en Segway miniLITE & miniPLUS niet op openbare weg

NINEBOT E toegelaten sinds 2014

De Ninebot E staat in het rijtje van 16 bijzondere voertuigen die op de openbare weg zijn toegelaten door de Minister van Infrastructuur en Milieu.

Deze producten zijn momenteel nog niet toegestaan op de openbare weg. Je kunt er wel op eigen terrein en binnen mee rijden.

Leeftijd voor het besturen van een Ninebot Elite

Voor het besturen van een Segway, Ninebot Elite is de minimale leeftijd 16 jaar. Bent je jonger dan 16 jaar en mindervalide, dan mag je ook met een Segway, Ninebot Elite rijden. je moet dan wel beschikken over een OV-Begeleiderskaart, een Valyspas of een WMO-pas.

Plaats op de weg en maximumsnelheid Ninebot Elite

Met een Segway, Ninebot mag je op het fietspad of op het fiets/bromfietspad rijden. Wanneer er geen verplicht fietspad of fiets/bromfietspad is, mag je op de rijbaan rijden.
De maximumsnelheid is 25 kilometer per uur (km/uur). Je mag als mindervalide met de Segway, Ninebot Elite ook van de stoep gebruiken maken. Je moet dan wel  over een OV-Begeleiderskaart, een Valyspas of een WMO-pas beschikken.  Op de stoep (voetpad corridor) mag je dan niet harder rijden dan 6 km/uur.

Verlichting Ninebot Elite

Als berijder van een Segway, Ninebot Elite moet je ’s nachts en overdag als het zicht ernstig wordt belemmerd het voorlicht en achterlicht aan hebben. Je mag afneembare en vaste verlichting gebruiken. Jouw Segway Ninebot Elite moet ook van reflectoren zijn voorzien.

Verzekeringsplicht voor Ninebot Elite

Een Segway moet verzekerd zijn volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) en voorzien zijn van een verzekeringsplaatje. Zonder verzekeringsplaatje mag je niet op de openbare weg rijden. Heb je een Segway, Ninebot met een kenteken, dan moet je dit kenteken voor 1 januari 2012 vervangen hebben door een verzekeringsplaatje.

Helm en rijbewijs Ninebot Elite

Als bestuurder van een Segway, Ninebot Elite.  hoef jij geen helm te dragen. Voor het besturen van een Segway, Ninebot Elite heb je volgens Segway Ninebot Elite wetgeving  geen (bromfiets)rijbewijs nodig.

Bij verhuur door Ninebot Flevoland stelt deze een helmen echter wel verplicht , wij nemen jouw veiligheid zeer serieus .

Uitzondering voor gehandicapten

Ben je mindervalide, dan mag je volgen de Segway Ninebot Elite wetgeving met de  Ninebot Elite, ook in voetgangers corridors, voetpad of de stoep rijden. De maximumsnelheid is hierbij 6 kilometer per uur. Ben je jonger dan 16 jaar en mindervalide, dan mag je ook met een Segway, Ninebot Elite in voetgangers corridors op de stoep of het voetpad rijden. Je moet dan wel een een OV-Begeleiderskaart, een Valyspas of een WMO-pas bij je hebben.

Er is een stichting dat zich inzet om iedereen wegens gezondheids redenen een Segway/ Ninebot nodig hebben. Volledig te ondersteuning van eenvraag bij instanties totdat je volledig en veilig zelfstandig kan rijden. Het leren rijden en omgaan met een Ninebot Elite/ Segway PT gebeurt in jouw eigen plaats.

Segway Ninebot Wetgeving

Vraag ons om meer informatie.