Segway kopen? Eerst vergelijken

Wil jij een Ninebot of Segway kopen? Wij helpen jou de keuze eenvoudiger te maken.

Onlangs is de Amerikaanse Segway in z’n geheel overgenomen door de Chinese fabrikant van de Ninebot.

Segway kopen Ninebot

waardoor er wereldwijd het grootste bedrijf dat ‘elektrisch aangedreven zelf balancerende persoonlijke transportsystemen’ maakt is ontstaan. Beide bedrijven blijven vooralsnog ieder zijn eigen product maken.
Hierdoor is enige verwarring ontstaan doordat  de naam Segway ook voor de Ninebot gebruikt zal worden. Eigenlijk is Segway een type aanduiding, zoals auto of fiets waar ook diverse merken van zijn. Daarom gebruiken ze nu de naam  ‘Ninebot by Segway Elite +’  voor de oude aanduiding ‘Ninebot Elite +’

Ninebot of Segway kopen?

Dat hangt af van wat je er mee wil doen.
Vergelijk deze twee meest prominente gyropodes

Modellen van Segway PT i2 en Ninebot Elite worden vaak met elkaar vergeleken. Met een goede reden: hetzelfde type voertuig, zelfde gyroscopische technologie. Door deze aspecten zijn beide relatief vergelijkbaar … Maar ze hebben elk zeer verschillende kenmerken, zowel op het uiterlijk en de machine zelf, door hun opties en toepassingen. Hierdoor is een goeie vergelijking mogelijk, met de cappaciteit van de twee machines, op de meest objectief mogelijk manier.

Model Segway i2 Ninebot Elite Beste
MAXIMALE SNELHEID 20 KM/H 20 KM/H Gelijk
Afstand tot 38 KM tot 30 KM Segway i2
max Helling 30% 30% Gelijk
Laadtijd 6-8 uur 3-4 uur Ninebot Elite
Motor vermogen 2X1500 W 2X1350 W Segway i2
GEWICHT 47.7 KG 23.5 KGc (zonder stuur 21 kg) Ninebot Elite
chassishoogte 21 CM 21,2 CM Gelijk
Laad vermogen 118 kg 120 kg Gelijk
Connectiviteit geen smartphone applicatie Ninebot Elite
Banden Lucht (opblaasbaar) Lucht (opblaasbaar) Gelijk
ACCU Lithium-ion Lithium-ion Gelijk
Bediening geen BLUETOOTH Ninebot Elite
Lengte/breedte 64X64 cm 59X39 cm Ninebot Elite
Prijs € vanaf  8.399,00 €2.999,00 Ninebot Elite

aanmelden-proefrit
Resultaat Segway kopen vergelijk:

Natuurlijk zien we bij deze vergelijking dat elke machine zijn eigen voordelen heeft, het verschil tussen hen is relatief klein.

De Segway i2 is iets krachtiger, de batterij levensduur is vergelijkbaar met de accu van de Ninebot. Een verhoogde stabiliteit als gevolg van het meer imposante gewicht en volume. Dit is echter betrekkelijk: hoe stabieler het apparaat hoe zwaarder deze is en zal het ook minder wendbaar zijn.

Het blijft erg zwaar (bijna 50 KG), en is moeilijk te vervoeren. Het is bijna onmogelijk de Segway in een auto te krijgen. Bovendien is er tot op heden geen smartphone applicatie voor ontwikkeld.

De Ninebot Elite is op zijn beurt een lichtgewicht, handzaam en draagbaarder dan de Segway i2. Binnen enkele seconden is het stuur te verwijderen.  Hierdoor is de Ninebot Elite eenvoudig in een kofferbak te plaatsen.

Bluetooth-sleutel.

De connectiviteit van de Ninebot Elite wordt gecontroleerd door een Bluetooth-sleutel.  De Sleutel is om de Ninebot Elite te starten, vergrendelen, of een bepaalde maximum snelheid vast te zetten. Deze kan gesynchroniseerd worden met je smart Phone dashboard applicatieDe app. is om diverse instellingen aan te passen, maar ook voor het op afstand bedienen van de Ninebot.

conclusie

In termen van sterkte en duurzaamheid, zijn de twee machines gelijk. Ook bij het robuuste ontwerp, hebben beide een levensduur van meerdere jaren. De lithium-ion-accu’s zijn vergelijkbaar, en zijn bestemd voor enkele duizenden opladingen.

Kortom, de Ninebot Elite en de Segway hebben ieder zijn voordelen: het kan worden gezegd dat de keuze van apparaat grotendeels afhangt van het gebruik, plannen en het budget.
Aantekenend dat de Ninebot Elite meer dan de helft goedkoper is dan zijn tegenhanger.

Maak nu een proefrit