Oxboard versus Ninebot Mini pro

Oxboard versus Ninebot Mini pro

Oxboard versus Ninebot Mini pro! Er zijn grote verschillen tussen beide zelfbalancerende apparaten.

Als je het Oxboard vergelijkt met de  Ninebot Mini pro, zie je direct dat het Oxboard kleiner is dan zijn concurrent. Sturen op het Oxboard doe je met je voeten, terwijl je bij de Ninebot Mini Pro met de knieën en het verleggen van je gewicht stuurt.
Op het Oxboard is een het goed bewaren van je evenwicht belangrijk, omdat er geen stuur is om je aan vast te houden, zoals een hand- of kniestuur op de Ninebot Elite en Mini Pro.

De bedrijven achter het Oxboard en de  Ninebot Mini pro apparaten zijn bezig een RDW-goedkeuring te verkrijgen. Tot die tijd mogen beide apparaten niet op de openbare weg gebruikt worden.

Geschikt voor kinderen

Oxboard versus Ninebot Mini pro Oxboard zwartDe gebruikers van de apparaten zijn verschillend. Het Oxboard is beter geschikt voor kinderen, op vlak terrein met mooi weer. Aardig speelgoed waar je niet zomaar ongeoefend op stapt.

Het leren rijden vergt toch enige aandacht. Elke oneffenheid wordt gevoeld en er worden teveel waarschuwingen gegeven door het Oxboard.  Als je er eenmaal  mee op weg bent, is het een cool ding. Maar als je gewend bent op een Segway of Ninebot te rijden dan is het sturen met de voeten van het Oxboard wel even wennen.

Vaker volwassenen

Oxboard versus Ninebot Mini pro kniebesturingOp de Ninebot Mini pro zul je vaker volwassenen zien rijden. Op deze sta je wat stabieler, waardoor je aan andere dingen kan denken dan alleen rijden, zoals bijvoorbeeld filmen.

De Mini Pro is waterdicht,  waardoor water en stof buiten gehouden wordt. Dat is ook wel nodig als je je op ruwer terrein begeeft. Bovendien is de verlichting veel beter en mooier. De Mini Pro is in zijn geheel luxer uitgevoerd.

 

Oxboard versus Ninebot Mini pro overzicht

Oxboard

Mini Pro

 Voorkeurskeuze

Gewicht 10 kg 12,5 kg Mini Pro
Besturing voeten knieën persoonlijk
Actieradius 15/20 km 30 km Mini pro
Banden diameter 17 cm 25 cm persoonlijk
Draagvermogen. Min 20 max 120 kg min 20 max 100 kg Oxboard
Afmetingen ca. 62,5 x 24,5 x 25 cm 54,6 x 26,2 x 61,1-86,6 cm
Snelheid 15 km/u 18 km/u Mini Pro
Natte omgeving afgeraden waterdicht Mini pro
Accu Lithium-ion Lithium-ion gelijk
Accu laadtijd 2 tot 3 uur 4 uur Oxboard
Leertijd 15 tot 30 minuten 5 minuten Mini pro
Draagbaar in rugzak slepen of tillen Oxboard
Banden Lucht (opblaasbaar) Lucht (opblaasbaar) Gelijk
Sta hoogte 11 cm 16 cm persoonlijk
Helling 15% + waarschuwing 15% Mini pro
Draaicirkel 360 graden om as 360 graden om as gelijk
Rijgevoelig /oneffenheden wordt afgeraden goed Mini pro

Prijs

€ 599,00

€ 799,00

Hoewel het Oxboard € 200,- goedkoper is lijkt het verschil in aanschaf klein afgezet tegen de betere kwaliteit en mogelijkheden van de Mini pro ten opzichte van het Oxboard.

Score

Als je de score ‘persoonlijk’ in het voordeel van het Oxboard laat vallen, dan zijn de scores ongeveer gelijk. Wanneer je met punten zou gaan werken, dan zou naar mijn mening, de Mini Pro ver boven het Oxboard uitsteken.

Conclusie

De Ninebot Mini Pro en het Oxboard zijn twee heel verschillende apparaten, die je niet zomaar kan vergelijken. We hebben het over twee uiteenlopende prijsklassen. Ook technisch gezien verschillen ze te veel. Toch is het Oxboard een van de beste in zijn soort die bij verschillende testen en reviews als beste hoverboard uit de bus komt.

Zou de mini Pro hieraan mee doen dan waren er ongelijke kansen. Daarom is de mini Pro ook geen Hoverboard.  Een extra voordeel van het Oxboard is dat het een Nederlands product is. Daardoor is de garantie van twee jaar makkelijker te claimen.

Het Oxboard heeft twee modes om veilig te kunnen rijden. Een voor de beginner. De andere voor de ervaren gebruiker. Hierdoor kan de beginner dit mooie apparaat beter leren kennen. Bovendien is het gebruik via één enkele knop te bedienen.  Wel is er een  afstandsbediening waarmee het Oxboard van een afstand van 5 meter gestopt kan worden.