Vraag en antwoord

Scrol naar beneden voor meer vragen
Er zijn 3 categorieën, Algemeen, financieel en technisch. • algemene vragen
 • Wat is een Ninebot E

  Ninebot E (Elite) is het meest verbazingwekkende betaalbare elektrisch aangedreven zelf balancerende persoonlijk transportsysteem op de markt.

  Ninebot model E (Elite) is een transport robot in staat om de houding van de bestuurder aan te voelen en zich steeds horizontaal in balans te houden. Door het lichaam naar voren of naar achter te leunen bestuur je de Ninebot, hiermee kun je versnellen, vertragen en van richting veranderen. Ninebot volgt je lichaam en gaat daar waar jij wilt.

 • Wat is de levertijd van de Ninebot E?

  De levertijd van Ninebots die wij in voorraad hebben bedraagd enkele dagen. op dit moment is  de ninebot in voorraad.

  Wanneer de Ninebot E besteld moet worden bij de fabrikant kan de levertijd oplopen tot 6 weken.

 • Kan de Ninebot E van zwaardere Accu worden voorzien.

  De nieuwe serie Ninebots hebben een accu van 620 kw. deze kan niet vervangen worden door een zwaardere

 • Kan de Ninebot E op slot gezet worden?

  Ja. Dit kan op twee manieren, met de afstandsbediening, hiermee word de motor geblokkeerd  en zal de Ninebot een signaal geven en zal deze zwaar te trekken zijn, mogelijk voor korte bezoeken aan een winkel.

  koop een kettingslot van 90 cm, deze past precies om het chassis met een tweede ketting- of kabelslot door de eerste en dan aan (bijvoorbeeld) een fietsenrek.

  Mogelijkheid 3. De begagedragers voor de Elite die Ninebot Flevoland verkoopt zijn door de regel voorzien van een opening waar een kabelslot door kan. steek dit kabelslot ook door het stuur en maak deze vast aan een object.

 • Is de Ninebot Waterdicht

  Neen, maar deze is wel spadwaterdicht. Rij niet door zware regen. Vermijd het dijden door plassen water.

 • Zit de Ninbotstandaard standaard op de Ninebot E?

  Ja

 • is een helm dragen verplicht?

  Helm en rijbewijs Ninebot E

  Als bestuurder van een Segway, Ninebot E.  hoef jij geen helm te dragen. Voor het besturen van een Segway, Ninebot E. heb je volgens Segway Ninebot Elite wetgeving  geen (bromfiets)rijbewijs nodig.

  Bij verhuur door Ninebot Flevoland stelt deze een helmen echter wel verplicht , wij nemen jouw veiligheid zeer serieus .

 • Hoe oud moet je zijn om op een Ninebot te mogen rijden?

  Leeftijd voor het besturen van een Ninebot E

  Voor het besturen van een Segway en Ninebot E is de minimale leeftijd 16 jaar. Bent je jonger dan 16 jaar en mindervalide, dan mag je ook met een Segway, Ninebot E rijden. je moet dan wel beschikken over een OV-Begeleiderskaart, een Valyspas of een WMO-pas.

  Uitzondering voor gehandicapten

  Ben je mindervalide, dan mag je met de segway en Ninebot E, ook in voetgangers corridors, voetpad of de stoep rijden. De maximumsnelheid is hierbij 6 kilometer per uur. Ben je jonger dan 16 jaar en mindervalide, dan mag je ook met een segway, Ninebot E.  in voetgangers corridors op de stoep of het voetpad rijden. Je moet dan wel een een OV-Begeleiderskaart, een Valyspasof een WMO-pas bij je hebben.

 • Moet je verlichting voeren met de Ninebot?

  Verlichting Ninebot E

  Als berijder van een Ninebot E. moet je ‘s nachts en overdag als het zicht ernstig wordt belemmerd het voorlicht en achterlicht aan hebben. Je mag afneembare en vaste verlichting gebruiken. Jouw Segway Ninebot E moet ook van reflectoren zijn voorzien.

  De Ninebot E is standaard voorzien van achterlicht, voorlicht is optie verkrijgbaar.
  De meerprijs €28,00 voor een lithium ledlamp met usb + € 5,70 voor een bel.

 • Op welke soorten terrein

  De Ninebot Elite is geschikt voor beton, asfalt, plat verpakt vuil, vlak gras/gazon. Niet geschikt voor gladde oppervlakken, modder, zand of ruige wegen.


 • 1.Financiële vragen
 • Wat kost een Ninebot E?

  Ninebots die wij nog in voorraad hebben kosten  2.999,00 incl. BTW per stuk (deze is alleen in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar.) excl. accessoires.

  Voor nabestellingen bij de fabriek is de prijs van de Ninebot E. Afhankelijk van de dollarkoers, de high performance accu wordt dan mogelijk als standaard uitgevoerd, afhankelijk van de dollarkoers.

  prijswijzigingen voorbehouden

 • is de Ninebot E te leasen

  Bij ons is de Ninebot niet te leasen

 • Moet de Ninebot E verzekerd zijn?

  Ja, De Ninebot E kan je verzekeren als een bromfomfiets. De Ninebot E moet dan wel zijn voorzien van een Viccode. Alleen Segway-Ninebot Nederland mag de Ninebot E voorzien van een door de RDW uitgegven Vincode.

  Andere dan officiele dealers van Ninebot Nederland, zijn niet gerechtigt de Ninebot E te verkopen met Vincode deze zijn niet verzekerbaar en mag je hiermee niet op de openbare weg rijden.

  Verzekeringsplicht voor Ninebot E

  Een Segway dus ook de Ninebot moet verzekerd zijn volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) en voorzien zijn van een verzekeringsplaatje. Zonder verzekeringsplaatje mag je niet op de openbare weg rijden. Heb je een Segway, Ninebot met een kenteken, dan moet je dit kenteken voor 1 januari 2012 vervangen hebben door een verzekeringsplaatje.


 • technische vragen
 • hoelang gaat de accu mee?

  De Ninebot Elite is uitgerust met een high performance accu (670Wh) met een actieradius van 20-30 km.

  In principe kan een accu 1.000 keer worden opgeladen. Dit ligt geheel aan het onderhoud van de accu. De eerste paar keer bijna leeg rijden. De accu nooit lang leeg laten staan. Is een accu te lang leeg dan zal dit consequenties hebben op de levensduur, maar ook op de laad capaciteit.

  De draadloze ontvanger van de PTR verbruikt altijd een kleine hoeveelheid accuvermogen, ook wanneer de PTR is uitgeschakeld. Dit is om de afstandsbediening in de sleutelhanger te kunnen inschakelen op de PTR. Daarom:
  a. Laad voor het opslaan de accu volledig op.
  b. Als u de accu meer dan 30 dagen opslaat, verwijder dan de accu na het opladen en bewaar deze op een koele en droge plaats.
  c. Wanneer u de accu meer dan 180 dagen opslaat, laadt dan de accu elke 3–4 maanden op.

 • Hoelang duurt het opladen van de accu

  Bij de standaard  high performance accu (670Wh)accu zal dit ongeveer maximaal 3 a 4 uur duren.
  Het maximale is als de accu helemaal leeg is.
  voor het eerste gebruik: 12 uur
  opladen vanaf leeg: 3-4 uur

 • hoe hard moeten de banden worden opgepompt

  1.72 BAR
  25 psi
  170 kPa